Παιδικός ξενώνας "η Ηλιαχτίδα"

Μεγάλο όραμα του Συλλόγου αποτέλεσε η ανέγερση  του Παιδικού Ξενώνα Φιλοξενίας «η ηλιαχτίδα», στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και σε ελάχιστη απόσταση από την Κλινική Αιματολογίας- Ογκολογίας Παίδων, όπου νοσηλεύονται τα παιδιά.

Η κατασκευή του Παιδικού Ξενώνα είναι ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με πολύ κόπο και αγάπη.
Η ανέγερση του ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013 με συνολικό κόστος 685.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση 80% από ιδίους πόρους της Ηλιαχτίδας που συγκεντρώθηκαν από την  οικονομική στήριξη των Μελών και Φίλων του Συλλόγου Ηλιαχτίδα και από τις σημαντικές χορηγίες του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης και  20% από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Βεβαίως το σημαντικό αυτό έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Μετά την αποπεράτωση του δόθηκε ως δωρεά από την Ηλιαχτίδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και έκτοτε, επικουρικά, χρηματοδοτεί ένα μέρος των λειτουργικών του δαπανών (μισθοδοσία κοινωνικού λειτουργού, καθαριότητα, μερική συντήρηση, προμήθεια βασικών τροφίμων και ειδών καθαριότητας) και φροντίζει, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πα.Γ.Ν.Η, για την εύρυθμη διαχείριση και λειτουργία του.

Ο Ξενώνας αυτός, που μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, προορίζεται για τη δωρεάν φιλοξενία των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται στην κλινική Αιματολογίας– Ογκολογίας Παίδων, στην Νευροχειρουργική Κλινική, στην Εντατική Μονάδα Παίδων ή σε όποια άλλη κλινική του Πα.Γ.Ν.Η. και πάσχουν από καρκίνο.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο 700τ.μ. που διαθέτει 6 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα. Περιλαμβάνει  χώρους αναψυχής και ξεκούρασης για τους ενήλικες, παιδότοπο και αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων.

Επιπλέον περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα, όπου δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται, να την χρησιμοποιούν καθημερινά παρέχοντας δωρεάν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την παρασκευή γευμάτων αλλά και πλήρως εξοπλισμένους χώρους πλυντηρίων- στεγνωτηρίων για την καθαριότητα των ρούχων τους, παρέχοντας επίσης δωρεάν τα απαραίτητα αναλώσιμα, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ανάγκες που λόγω της μακρόχρονης διαμονής τους στην κλινική αποτελούσαν, πριν τον ξενώνα, τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.

Παιδικός Ξενώνας «Η Ηλιαχτίδα»: Τηλ. Επικοινωνίας: 2813 405409
Πληροφορίες: Δευτέρα - Τρίτη - Τέταρτη - Παρασκευή: 09:00 - 15:00 και Πέμπτη: 14:00 - 20:00.
Φωτογραφικό υλικό από τον Παιδικό Ξενώνα "Ηλιαχτίδα"
       
               
       
               
       
                 
       
                 
       
                 
       
                 
       
                 
       
                 
       
                 
       
                 
         
   
Αρχική | Η Ηλιαχτίδα - Ταυτότητα | Στόχοι | Δ.Σ. | Εθελοντική ομάδα
Νοσηλεία | Παιδικός Ξενώνας | Δράσεις - Νέα
Δωρεές | Γίνε μέλος | Γίνε εθελοντής | Γίνε χορηγός
Επικοινωνία
Copyright © 2014 · iliahtida.gr σχεδιασμός | ανάπτυξη ENTERCITY