Επισημοποίηση της συνεργασίας των Συλλόγων «Ορίζοντας» και «Ηλιαχτίδα»
08/08/2020


Επισημοποίηση της συνεργασίας των Συλλόγων «Ορίζοντας» και «Ηλιαχτίδα»
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» και του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» με στόχο την βελτίωση των παροχών και των υπηρεσιών προς τους ωφελουμένους των δύο Συλλόγων.

Η επισημοποίηση αυτή έρχεται κατόπιν μιας ήδη υπάρχουσας και ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας των δύο συλλόγων που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια με στόχο τη στήριξη των ατόμων, παιδιών και ενηλίκων, με καρκίνο.
Αναγνωρίζοντας το αμοιβαίο ενδιαφέρον των μερών για τον κοινό τους σκοπό και εκτιμώντας ότι η συνεργασία μεταξύ τους θα αποβεί προς όφελος των πασχόντων από καρκίνο συμφωνήθηκε η συνεργασία αυτή να ανανεωθεί και να επικυρωθεί με την εφαρμογή ενός κοινού πλαισίου δράσεων που θα περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

1. Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την εξεύρεση πόρων για την εκπλήρωση του σκοπού των δύο Συλλόγων.

2. Πρόσβαση στα παιδιά από τα Χανιά και στα μέλη των οικογενειών τους, ωφελουμένων του Ορίζοντα στη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Ηλιαχτίδας όπου παρέχεται δωρεάν συστηματική ψυχοθεραπεία. Οι συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης θα μπορούν να παρέχονται και εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε και τηλεφωνικά.

3. Πρόσβαση και δωρεάν διαμονή των παιδιών ωφελουμένων της Ηλιαχτίδας που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και των οικογενειών τους στους ξενώνες του Ορίζοντα που βρίσκονται στην Αθήνα.

4. Συνεργασία των δύο Συλλόγων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την συγκέντρωση χρημάτων σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετάβασης ενός παιδιού σε νοσοκομείο του εξωτερικού, με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επισημοποίηση αυτής της συνεργασίας και εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη της σημαντικής αποστολής τους, αλλά και την ελπίδα πως θέτουν τις βάσεις, ώστε στο μέλλον από κοινού να μπορέσουν να διευρύνουν τις υπηρεσίες και τις παροχές τους, προκειμένου να στηρίξουν όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη και κυρίως να μεταδώσουν το πνεύμα, την αξία αλλά και τη χαρά του εθελοντισμού σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά (αρ. 210/2004 απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων, με πιστοποίηση από το Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα και το Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη κυβερνητικών Οργανώσεων), είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος και δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Σκοπός του είναι η στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο (οικονομική ενίσχυση, φιλοξενία στους 7 ξενώνες που διαθέτει στην Αθήνα, εξασφάλιση εισιτηρίων μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας, κάλυψη εξόδων εξετάσεων και θεραπειών που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, κτλ) καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού (διοργάνωση εκδηλώσεων, ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αθλητικών event).
Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ηλιαχτίδα ιδρύθηκε το 1992 στο Ηράκλειο(αρ. Καταχώρησης στο πρωτοδικείο Ηρακλείου 188/1992) και αποτελεί Πιστοποιημένο Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπ.Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στόχος η παροχή στα παιδιά με καρκίνο από την Κρήτη ή που νοσηλεύονται σε ιδρύματα της Κρήτης & στις οικογένειές τους οικονομικής & ψυχολογικής στήριξης, η ενημέρωση του κοινού & η προάσπιση δικαιωμάτων& διεκδίκηση θεσμικών αλλαγών (Διατηρεί τον παιδικό ξενώνα φιλοξενίας στο Πα.Γ.Ν.Η. και τη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και παρέχει οικονομική ενίσχυση οικογενειών, οικονομική κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων που δεν δικαιολογεί το κράτος, εξειδικευμένων επεμβάσεων & θεραπειών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, μετακινήσεων προς αυτά & διαμονής σε ξενοδοχεία, κάλυψη περουκών, φυσικοθεραπειών, τεχνητών μελών, μεταφράσεων κ.α.).

 
Φωτογραφικό υλικό
Επισημοποίηση της συνεργασίας των Συλλόγων «Ορίζοντας» και «Ηλιαχτίδα»
   
Αρχική | Η Ηλιαχτίδα - Ταυτότητα | Στόχοι | Δ.Σ. | Εθελοντική ομάδα
Νοσηλεία | Παιδικός Ξενώνας | Δράσεις - Νέα
Δωρεές | Γίνε μέλος | Γίνε εθελοντής | Γίνε χορηγός
Επικοινωνία
Copyright © 2014 · iliahtida.gr σχεδιασμός | ανάπτυξη ENTERCITY